OBISK FOLKLORNE SKUPINE BIBOR IZ MADŽARSKE 

Člani folklorne skupine BIBOR iz Madžarske so prispeli v Kranjsko goro v popoldanskih urah v sredo 3.7. 
Ob spremljavi Tonetove frajtonarice in peciva, ki smo ga pripravile Julianine plesalke, ter ob kozarčku Brankovega  "šnopčka",   so se Madžari hitro vživeli in pozabili na utrujenost. Prijazno osebje hostla NIKA v Kranjski gori je poskrbelo za dobro večerjo in namestitev gostov.  Že takoj naslednji dan so se v spremstvu vodičke Mirjam, Mire in strokovnega spremljevalca Joža odpravili na prvi celodnevni voden ogled. Najprej so si ogledali baziliko na Brezjah, se popeljali s pletno na otok in si za zaključek še na blejskem gradu ogledali predstavo viteških iger. 

V četrtek zvečer so  imeli že prvi kratek predstavitveni nastop na trgu pred cerkvijo v Kranjski gori, v okviru večernega koncerta narodno zabavnega ansambla Zgornjesavci.

V spremstvu vodičev Grega, Matjaža in Matota so si v petek ogledali izvir reke Save v  Zelencih, skakalnice v Planici in se popeljali do jezera v Jasni. Popoldne pa so posvetili pripravam na večerni koncert.

V soboto so se v spremstvu vodičev Sonje K., Sonje V., Vesne in Joža odpeljali proti Bohinju in ob 12. uri nastopili na Voglu - na terasi  restavracije Viharnik.  Po nastopu so se sprehodili do slapa Savice in se  ob jezeru.  Za več slik klikni tukaj

In kar prehitro je prišla nedelja, dan slovesa. Poslovili smo se na "placu na Hrušici".  Predsednik KŠD Hrušica Matej Kejžar  se jim je v imenu vseh članov društva  zahvalil za  obisk in za vso dobro voljo, ki so jo prinesli s seboj. Vodja folklorne skupine JULIANA  Sonja Kovač pa se je gostom ob tej priložnosti zahvalila za povabilo na njihov folklorni festival v letu 2014 in vabilo v imenu članov tudi sprejela.  Vsi  prisotni pa so  poskrbeli  za veselo vzdušje ob slovesu. 

Za več slik klikni tukaj 

(Besedilo: Sonja Vlahek, Foto: Barbara Klinar, Mira Dominko)