FOLKLORNI  VEČER Z GOSTI IZ MADŽARSKE

V petek 5.7.2013 se je v dvorani hotela Lek v Kranjski gori prepletalo ljudsko plesno  izročilo  gostujoče folklorne skupine BIBOR iz Madžarske in domače folklorne skupine JULIANA iz Hrušice. Folklorni večer je nastal kot posledica prijateljstva med člani dveh folklornih skupin, ki se je pričel na mednarodnem folklornem festivalu na severu Nemčije v mestu Ribnitz Damgarten leta 2010. Člani obeh skupin so takrat spoznali, da imajo veliko skupnega in so si ob slovesu s festivala oblljubili,  da ohranijo stike. Stike so ohranjali in po treh letih so prišli prijatelji iz madžarske k njim na obisk.
Folklorna skupina BIBOR  prihaja iz občina Val, ki  leži približno 40 km zahodno od Budimpešte. Danes skupino sestavljajo plesalci zelo različnih starosti. Plešejo plese iz celotne države in si prizadevajo nastopati v kostumih, ki so značilni za kraje od koder izhaja ples in glasba. Veliko nastopajo doma in v tujini. Za več slik iz folklornega večera klikni tukaj

Za posebej prijeten večer se nastopajoči  zahvaljujejo vsem zaposlenim v hotelu Lek v Kranjski gori za njihovo prijaznost. Še posebej  pa se zahvaljujejo gospodu Jadranu, ki je pomagal tudi pri organizaciji in pripravi večera. 

(Besedilo: Sonja Kovač, Foto: Metka Šturm)