JULIANA S SVOJIM PROGRAMOM POPESTRILA DVE PRIREDITVI RAZVOJNE AGENCIJE ZGORNJE GORENJSKE 
Prva prireditev  je potekala v nakupovalnem  centru  Atrio v Beljaku dne 5.7.2013, kjer so pripravili slovesno predajo nagrade,  ki jo je dobil RAGOR s svojim projektom - „Kulturna dediščina naših sosedov“. Na prireditvi je bil prisoten tudi župan občine Beljak/Villach g. Helmut Manzenreiter, ter deželni glavar g. Peter Kaiser. V omenjenem  projektu so želeli  predstaviti delovanje in značilnosti različnih kulturnih društev treh držav – Slovenije, Avstrije in Italije. 
Da bi  omenjeni projekt  čimbolje predstavili, so za popestritev v kulturnem programu  nastopili  člani Tamburaške skupine Šentjanž /St. Johann  in Folklorna skupine Juliana iz Hrušice.  Hrušica.
Na tej prireditvi so člani folklorne skupine JULIANA  spoznali tudi novinarja  - gospoda Lojzeta Kosa.












Druga prireditev v organizaciji Razvojne zadruge Gorenjske, pa je bilo zaključno srečanje v okviru projekta " Mladi razveseljujemo starejše v letu 2013", ki je potekalo 18.7.2013 v restavraciji Vitranc v Podkorenu. Na srečanje so bili povabljeni stanovalci doma Viharnik in Društva upokojencev Kranjska gora. Zaključno srečanje je bilo  eno izmed medgeneracijskih srečanj, ki so jih izvajali skozi celo leto. Lepo je bilo  gledati zadovoljne obraze starejših, ki so skupaj z godci in plesalci Juliane zapeli in   obudili tudi veliko lepih spominov na čase ki so žal že minili.
(Besedilo: Stanko Urbas, Metka Šturm,  Foto: Stanko Sekardi, Metka Šturm)