"NE, NE... NISMO ZASPALI"  je bil moj odgovor na pripombo prijatelja,  oziroma na njegovo vprašanje, če smo pri skupini zaspali ali samo nimamo nič novega za objavo......  Ne eno niti drugo...... preprosto nam je čas prehitro ušel, pa smo bili še kako aktivni....V poletnem obdobju mnogo turističnih nastopov, priprave in izvedba gostovanja, pa spet priprave na letni koncert.......Turističnih nastopov v poletnem času je bilo res veliko in vsi so bili veseli, zabavni -  taki "za dušo", kot mi radi  rečemo. To so nastopi za turiste  ali druge goste, ki s hvaležnostjo sprejmejo predstavitev našega ljudskega izročila, mi pa jim poleg tega naredimo še vesel in sproščen večer. In bolj kot uživajo in so sproščeni gostje, bolj  zadovoljni smo tudi mi....in še z večjim žarom jim zaplešemo, zapojemo in zaigramo. 
Ob koncu takih večerov, ki so polni smeha in pozitivne energije tudi med pavzami, smo si enotni, da je najlepše ko si zdrav in  da nas ples ne samo povezuje ampak tudi sprošča in navdaja z mnogo pozitivne energije.  Vsi -  tako gostje kot mi,  pa odnesemo domov nepozabne spomine. 
Plesali smo za goste  v čudovitem okolju Blejskega gradu, na slovenskih večerih v hotelu Jelovica, v gostišču Kunstelj v Radovljici, v hotelu Krim na Bledu, v gostišču Murka na Bledu, sodelovali smo na prireditvah za Alpineo v Kranjski gori. Ob naših nastopih smo ogreli srca tako Švicarjem, Nemcem, Italijanom, Avstralcem, Angležem, Maltežanom in mnogim drugim, ter seveda številnim domačim gostom. Z mnogimi vodiči in turističnimi delavci smo postali  že prijatelji in so se nam radi pridružili tudi že po uradnem delu nastopa.  V letošnjem letu smo prav zaradi velikega povpraševanja po folklornih nastopih sodelovali in se na nastopih izmenjavali  z folklornima skupinama Rudi Jedretič iz Ribnega in  Jaka Rabič z Dovjega.