IN NATO  25. OKTOBRA V HOTELU KOMPAS V KRANJSKI GORI  - PRAZNOVANJE 20- LETNICE SKUPINE........

V začetku septembra, ko smo se vrnili iz uspešnega gostovanja pri prijateljski folklorni skupini na Madžarskem  smo nadaljevali z pripravami na praznovanje našega 20-tega  rojstnega dneva. Želeli smo, da bi praznovali skupaj s tistimi,  s katerimi smo prepletali našo pot vseh teh 20 let. 
Želeli smo, da bi se ta večer tako godci kot plesalci poveselili in nagradili za vse, kar smo skupaj ustvarili. Želeli pa smo tudi pokazati nekaj naših najbolj zanimivih in najbolje ocenjenih programov. V goste smo povabili folklorno skupino Sveta Gorica iz  Gorice v Italiji in narodno zabavni ansambel Zgornjesavci. Tudi povezovanje večera smo zaupali tistim, ki nam že vseh 20 let vodijo naše prireditve.  Janko Rabič, ki nam je vodil naš prvi letni koncert davnega leta 1995 je prevzel vlogo reporterja in je našel med povabljenimi v dvorani kar nekaj zanimivih gostov za klepet. Branka Smole je tako svetovljansko kot ona zna, prevzela vodenje slavnostnega dela večer. Marsel Gomboc pa je s svojimi igralskimi vložki in z ansamblom Zgornjesavci poskrbel za vesel in zabavni del večera. 
V slavnostnem delu večera so bila podeljena tudi naslednja priznanja:
Bronasto Maroltovo značko za več kot 5 letno delovanje v ljubiteljski folklorni dejavnosti so prejeli: Ivan Klokočovnik,  Helena Klokočovnik, Marjeta Šturm, Marsel Gomboc in Lado Stare 
Srebrno Maroltovo značko za več kot 10 letno delovanje v ljubiteljski folklorni dejavnosti so prejeli: 
Matija Dominko, Anton Dremelj, Nada Rabič, Slavka Karlin, Barbara Klinar, Janez Kovačec, Blanka Kovačec, Joža Mrak, Vesna Mrak, Branko Šturm, Sonja Vlahek, Stane Urbas in Vera Piščanec.
Zlato Maroltovo značko za več kot 15 letno delovanje v ljubiteljski folklorni dejavnosti so prejeli: Pavel Zupančič, Vera Petrovčič, Mirjana Hribovšek, Stanko Razinger in Marjeta Urbas.
Častno Maroltovao značko za več kot 30 letno delovanje v ljubiteljski folklorni dejavnosti je prejel vodja godcev - Stanko Sekardi.  Vodja  skupine Sonja Kovač pa je prejela priznanje sveta Območne Izpostave  Jesenice. Posebno darilo sta za najdaljši čas sodelovanja pri skupini prejela Marija in Branko Jazbinšek. 
Folklorna skupina JULIANA je prejela še jubilejno priznanje območne izpostave Jesenice za 20 let delovanja. 
Tajnik  Zveze ljudskih tradicijskih skupin Slovenije je folklorni skupini podelil tudi priznanje za 20 let delovanja in ohranjanja folklorne kulturne dediščine.
Pa naj tole razmišljanje zaključim z mislijo tajnika ZLTS Slovenije gospoda Zvoneta Gantarja:
Plesalci in godci  - ponosni bodite na prejeta  Maroltova priznanja, ker ste jih zaslužili in ker jih ne more dobiti vsak. 


















Besedilo: Sonja Kovač