PLES BREZ MEJ

V soboto 24. oktobra smo se člani FSJ odpeljali v Ilirsko Bistrico, kjer smo sodelovali na 4. mednarodnem folklornem festivalu, ki so ga organizirali člani domačega kulturnega društva GRADINA. 
Njihova folklorna skupina je  pod vodstvom Adrijane Širca pred enim tednom na državnem srečanju odraslih folklornih skupin v Sežani prejela zlato priznanje za doseženo državno raven za predstavljen program v letošnjem letu. 
In tudi zaradi tega smo člani naše  skupine čutili še posebej veliko odgovornost, da se tudi mi na njihovem odru predstavimo s kvalitetnim programom. 

Že na avtobusu je za dobro vzdušje skrbel Tone s svojo harmoniko, na cilju v Ilirski Bistrici, pa so nas tudi člani domačega društva zelo prisrčno sprejeli.  



Že pred uradnim pričetkom festivala, je bilo v avli doma zelo živahno, saj so se ob zvokih godcev vseh sodelujočih skupin,  ob plesu zavrteli in med seboj pomešali tudi plesalci. Tak spontan uvod v prireditev nas je napolnil s posebno energijo in smo na predstavitev svojega pripravljenega programa na odru že komaj čakali. 

Po uradni predstavitvi vseh skupin je sledil program večera. V njem so sodelovali poleg domače in naše folklorne skupine  še OFS KTD Tuščak, KUD Orlec iz Cresa na Hrvaškem, FD Lukovica in HKUD Luke Višići iz Bosne in Hercegovine.
Naš nastop smo opravili odlično in ob prepletanju pesmi, glasbe in seveda plesa je uradni del festivalskega programa hitro minil.

Seveda pa se nastopajoči ob zaključku uradnega dela še nismo poslovili....
Plesalo, igralo in pelo se je še dolgo v noč  -  pa saj se kaj drugega za tako veselo zbrano družbo folklornikov tudi ne spodobi......














Besedilo: Nada Rabič, Foto: Metka Šturm