KE STE DEKLIČ, DA B  RAJAL FANTIČ
je bil naslov območnega srečanja odraslih folklornih skupin v organizaciji Javnega sklada za kulturne dejavnosti Območnih izpostav Jesenice in Tržič, ki je za leto 2015  potekalo v petek 13.3. v Kulturnem domu na Slovenskem Javorniku. Na srečanju so svoje postavitve ljudskih plesov  kljub temu, da se je plesalo in pelo prav na petek trinajstega uspešno predstavile:
Mladinska in odrasla folklorna skupina Karavanke Tržič, Folklorna skupina Juliana Hrušica, Folklorna skupina Jaka Rabič Dovje Mojstrana in Folklorna skupina Triglav Slovenski  Javornik - Jesenice. Kot gostje sta nastopili tudi Mladinska folklorna skupina Ilinden Jesenice in Folklorna skupina Biser, Jesenice. Program je povezoval skupaj s člani folklornih skupin gospod Bojan Pogačnik.

In že takoj naslednji dan - v soboto popoldne smo plesalci in godci   Juliane zaplesali na terasi Kavarne Park na Bledu na že tradicionalni prireditvi pod naslovom POZDRAV POMLADI - GREGORJEVO.  Program je ponovno zelo simpatično in suvereno vodila gospodična Ana Pirih.

Spet smo ob lepem vremenu uživali na nastopu in s plesom,  pesmijo ter glasbo naših godcev popestrili sobotno turistično popoldne na Bledu.








Besedilo: Lado Stare Foto: Ana Pirih