NASTOP NA HRUŠICI

V okviru prireditev ob praznovanju praznika Krajevne skupnosti Hrušica, je 5. junija nastopila tudi domača folklorna skupina Juliana.

Čeprav ima skupina zadnje tri leta velike težave , ker so zaradi adaptacije domače kulturne dvorane ostali brez ustreznih pogojev za vaje in za organizacijo še večjih samostojnih prireditev, jim volje in veselja ne zmanjka in se veselijo vsakega nastopa in vsakega uspeha.

Še posebej radi nastopijo doma, ter tako svojim prijateljem in drugim gledalcem lahko v živo pokažejo da resno in uspešno delujejo. Svoj
nastop so razdelili v tri dele, v vseh pa so se predstavili z gorenjskimi plesi.

V prvem delu so se predstavili s postavitvijo gorenjskih plesov pod naslovom LIKOF in s katerim so se letos uspešno predstavili tudi na medobčinskem srečanju folklornih skupin.
V drugem delu so pokazali kako so včasih , ko še ni bilo ne računalnikov in televizije potekali večeri na vasi. Na koncu pa so se predstavili s gorenjsko postavitvijo plesov na temo GOSPODOV DAN.

Številni gledalci na prireditvenem prostoru pod šotorom na »placu« pred kulturnim domom so bili s prikazanim programom zadovoljni in njihove pohvale ter dobre želje dajejo plesalcem in godcem skupine veliko elana za delo v prihodnosti.
S.K.